Menu
6
Der findes ikke andet end kærlighed. Det er den der får jorden til at dreje og holder stjernerne på plads på himlen - Paulo Coelho
7
5
1
3
Forandring og udvikling giver mulighed for at skabe det parforhold I drømmer om
4
Bag kritik og bebrejdelser ligger altid længslen efter et trygt parforhold baseret på nærvær og kærlighed

Parterapi

Drømme om parforholdet

De fleste mennesker har en dyb længsel efter et trygt kærlighedsliv baseret på nærhed, glæde og respekt.

De helt nære relationer er meget væsentlige for hele vores trivsel. Når kærligheden er truet, så påvirker det i alle områder af vores liv.

Vi har alle behov for at opleve ubetinget kærlighed, såvel følelsen af at blive elsket præcis for den du er, som følelsen af at elske et andet menneske, netop som det menneske er.
Vi ønsker alle at blive set, at nogen ”gætter os” og kan se os, som vi er, og imødekomme netop de behov vi har, og det er præcis det, som er  omdrejningspunktet i parterapi, hvor jeg som professionel parterapeut kan hjælpe jer med, at blive bedre til at lytte til hinanden.

Ofte falder vi for en partner der komplementerer os, og har en ganske anden måde at agere på og har behov for nogle andre ting, end vi selv har, og derfor kan være svært at forstå hinanden.
De forskelle der i starten af forholdet føltes charmerende og inspirerende, kan med tiden blive netop det, som opleves som udfordringen.

Min opgave i parterapien er derfor bl.a. at hjælpe til med “at oversætte” , og give redskaber til, at I bedre kan kommunikere om jeres dybeste behov og ønsker til hinanden, så I kan vende udfordringen ved at være forskellige til jeres fælles styrke.

Parterapi kan på denne måde være en øjenåbner, så I kommer til at forstå hinanden bedre og ” tale samme sprog”.

I parforholdet finder vi den største glæde, inspiration, rummelighed, omsorg, tryghed, støtte, kærlighed og ikke mindst ofte det største venskab.

Vil I høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer videre, så kan I ringe til mig på : 40583914 eller skrive til mig på : mette.turms@gmail.com

 

Magien mellem jer

Den dybe følelse af kærlighed giver også en dybere glæde ved sex og en større seksuel nydelse og denne oplevelse af sex med din partner kan vare hele livet. Sex med det menneske man er tættest på i livet, kan give helt andre dybere oplevelser og få jer til at opleve jeres samhørighed endnu stærkere.

Lykkelige par er langt mere robuste over for livets udfordringer og omskifteligheder. De lykkelig par formår nemlig at “vokse som voksen”, og at kunne dette sammen.

Vi har store forventninger til, hvad et lykkeligt parforhold skal kunne rumme, og ikke mindst dette, at vi skal have mulighed for at udvikle os og udfolde vores inderste drømme og behov, gerne støttet af partneren, og samtidig vil vi også gerne at parforholdet også vokser, og at vi sammen kan opleve nye ting og opleve hinanden på ny. Endelig ønsker vi også en partner der udvikler sig, så vi kan ”følges ad på vejen”

 

Når drømmene brister

Når parforholdet knirker og drømmene ikke længere umiddelbart kan indfries, så er det en god ide at starte i parterapi for en professionel parterapeut kan nemmere hjælpe jer med at undersøge, hvad det er der sker imellem jer, og hvorfor det sker.

Hellere lidt tidligere end for sent!

Når parforholdet ikke lever op til det man håber på, så handler det ofte om :dårlig kommunikation, skænderier og konflikter, uenighed om børneopdragelse eller fordeling af praktiske opgaver, økonomi, arbejde der fylder for meget, sexlivet, utroskab, ensomhed eller følelsen af at være vokset fra hinanden.

En hverdag præget af rutiner og pres tager indimellem livet af kærligheden! Den skaber vilkår der giver nogle vanskelige forudsætninger for samvær, nærvær, romantik og sex.
Meget ofte er det som par vanskeligt selv at forstå, hvordan de varme følelser kunne slå om i kritik, bebrejdelser, kulde, tavshed og tilbagetrækning.

I parterapi kan I sammen med mig som parterapeut indlede et ”detektivarbejde”, og undersøge hvilke mønstre I kommer til at hænge fast i – mønstre som hindrer jer i at kommunikere ordentligt, forstå hinanden og nå hinanden.

Det er nemlig jeres mønster der er problemet, skylden for problemerne i parforholdet kan ikke placeres hos hverken den ene eller den anden, men må findes i jeres indbyrdes samspil.

Jeg er uddannet i EFT parterapi, som er en forskningsbaseret metode, der lægger vægt på at trygheden og kontakten mellem jer som par skal genetableres så kærligheden igen kan blomstre.
Denne form for parterapi kan du læse mere om i menupunktet ” EFT Parterapi.

Nogle par vil opleve at enkelte gange i parterapi vil være nok, for andre vil det være nødvendigt med flere sessioner, for at få vendt det uheldige mønster.
Det afhænger af, hvilke problemer I har, og hvor meget I arbejder med de redskaber I får i parterapien, når I kommer hjem.

 Parterapi giver mulighed for at genfinde kærligheden og gnisten.

Start nu – inden det er for sent!

Læs også om mine andre tilbud : individuel psykoterapi, stressbehandling og Mindfulness samt parterapi i andre byer end København : metteturms.dk