Menu
6
Der findes ikke andet end kærlighed. Det er den der får jorden til at dreje og holder stjernerne på plads på himlen - Paulo Coelho
7
5
1
3
Forandring og udvikling giver mulighed for at skabe det parforhold I drømmer om
4
Bag kritik og bebrejdelser ligger altid længslen efter et trygt parforhold baseret på nærvær og kærlighed

EFT Parterapi

Emotionsfokuseret Parterapi (EFT Parterapi) er den metode, du møder hos Parterapi København. Metoden er konstruktiv og meget enkel og anvendelig i forhold til at arbejde struktureret og målrettet med problemer i parforhold og familier.

EFT Parterapi er en klinisk metode der er baseret på mange års videnskabelige studier og er udviklet i 1980èrne af Sue Johnson og Dr. Leslie Greenberg.
Sue Johnson er professor i klinisk psykologi ved Ottawa Universitet og desuden forsker ved Universitetet i San Diego.

Der er gennemført megen forskning indenfor metoden i EFT Parterapi, derfor ved man, at 70-75% af parrene går fra at føle dyb frustration og opleve mange konflikter, til at føle at terapien har bragt dem balance og glæde igen, og at 90% af parrene oplever markante forbedringer. Det er af denne grund, at jeg har valgt at bruge netop denne nye metode hos parterapi København.
Selv i de tilfælde hvor det handler om traumatiserede par, viser det sig, at EFT Parterapi har en betydelig effekt.

EFT Parterapi, kan hjælpe på mange måder!

I EFT Parterapi er det den manglende trygge følelsesmæssige kontakt og de negative mønstre der ses som det centrale problem i dårligt fungerende parforhold.

EFT Parterapi skaber mulighed for, at man både som par og individ bliver bevidst om de mønstre, man har med sig i bagagen , som kommer til at skygge for ægte empati og forståelse i parforholdet.
Gennem en struktureret udviklings proces bestående af flere på hinanden følgende faser afklares, hvordan man kommer til at genspille de gamle mønstre, og herved kommer til at misforstå hinanden og skubbe hinanden væk.

Faserne forstås som en slags dans, hvor vi kan indtage forskellige dansepositioner, afhængig af om vi holder hinanden i skak ved begge at gå i kamp eller vi undgår kontakten fordi den ene part trækker sig eller måske fordi begge parter er opgivende og trækker sig.

I EFT Parterapi forstår man kærligheden som et sundt afhængighedsforhold, hvor vi kan få støtte og selv give støtte gennem livets vanskeligheder.
Et stabilt kærlighedsforhold er fundamentet for et langt liv med større modstandskraft overfor alle former for udfordringer.

Læs mere her : Dansk center for Emotionsfokuseret Parterapi